Bock

Bock/ Bockbier ("Kozel") - Německý, silný, sezónní ležák (zimní období: Vánoce, Velikonoce, doba půstu). Velmi rozšířený druh piva po celém světě. Bock znamená německy kozel. Bockbier pochází z Dolního Saska, kde se pivo vaří od roku 1351. Původně se vařilo v severním Německu ve městě Einbeck - odtud je také odvozen název. Doba ležení má být 4 - 10 měsíců. Tradiční bock má silně sladovou střední až silnou plnost. Hlavní roli hraje slad. Chmelová chuť a vůně je slabá, jen zabraňuje přeslazenosti chuti. Vůně je sladová, esterová, karamelová, nikdy ne pražená. Chuť je podpořena třírmutovou dekokcí, takže je velmi plná, sladová o nízké hořkosti. Do bocku se nepřidávají pražené slady. Barva a chuť pochází pouze z karamelových sladů. Vysoký obsah alkoholu zanechává dojem silného piva, s jemným, bohatým a krémovým pocitem v ústech. Ke konci doušku se může objevit příjemná hřejivost alkoholu. Obsah alkoholu se pohybuje mezi 6,0 - 7,5% obj., nejčastěji 15 - 16 % EPM.Slad: ječnýKvašení: spodníDruh: světlé, polotmavé, jinéBarva piva: 12 - 44 EBCTeplota servírování: 7 - 13°CSklenice:

Podobné styly: Doppelbock/ Double Bock, Maibock/ Helles Bock, DunkelbockPůvod: Německo

      zastoupení pro      Česko a Slovensko  nejlepší německý slad

    super kvalita za       férovou cenu   

Člověče zastav se 

Člověče zastav se

                                                                                                                                                           KONTAKT :

Telefon:  00420 704 002 357

Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky