Mezinárodní ležák

Pale Lager

Obecné označení pro slabší, světlý ležák. Barva bývá v rozmezí od velmi bledé až po bronz. Říz by měl být silný, tělo slabší, hořkost a sladovost méně výrazné, s mírným květinovým nebo bylinným charakterem, pokud je znatelný. Výsledná chuť je méně výrazná. Často bývá v zámoří velkými pivovary vyráběn s přídavky chmelových a sladových surogátů. V ČR se nejčastěji setkáme s termínem "světlé výčepní". Pale Lager je lehčí verze klasického Bohemian Pilsner. Objem alkoholu v širokém rozmezí od 3,0 do 5,0 % objemu.Slad: ječný, jinýKvašení: spodníDruh: světléBarva piva: 6 - 12 EBCTeplota servírování: 2 - 7°CSklenice:

Podobné styly: Pils/ Bohemian Pilsner/ Pilsener, Münich Helles (Münchener).

Imperial Lager

Obecné označení pro silný ležák (světlý, polotmavý, tmavý) - u nás známý jako speciální ležák.Slad: ječnýKvašení: spodníDruh: světlé, tmavé, polotmavé, jinéBarva piva: 8 - 52 EBCTeplota servírování: 4 - 7°CSklenice:
Podobné styly: Imperial / American Pilsner, Amber/ Red Lager, DunkelPůvod: mezinárodní 

Premium Lager

Pivo, které se je na pomezí mezi slabším Pale Lager a klasickým Imperial Pilsner. Nasycenost a plnost je střední intenzity. Hořkost je středně silná (IBU přes 20). Hořkost a sladovost by měly být v rovnováze. Chuť by měla být zakulacená, může být znatelné květinové, bylinné, ale i karamelové aroma. Doba ležení by se měla pohybovat mezi 4 - 6 týdny. Pivo má bohatou a dlouho trvající pěnu. Objem alkoholu je v rozmezí 4,5 až 5,5% obj.Slad: ječnýKvašení: spodníDruh: světléBarva piva: 7 - 12 EBCTeplota servírování: 4 - 7°CSklenice:
Podobné styly: Imperial / American Pilsner, Pale LagerPůvod: mezinárodní

Amber/ Red Lager

Obecně více sladovější a plnější polotmavé ležáky, s nižší hořkostí, než ležáky světlého typu. Nejvýznamnějším prvkem v tomto pivu je použitý slad, který dodává toastovou, nebo karamelovou chuť. Nejvýraznějším zástupcem byl Vídeňský pivní styl (Vienna Lager). Obsah alkoholu se pohybuje mezi 4,4 až 5,4 % obj..Slad: ječnýKvašení: spodníDruh: polotmavé, jinéBarva piva: 14 - 32 EBCTeplota servírování: 7 - 10°CSklenice:
Podobné styly: Vienna Lager, Altbier / AltPůvod: Rakousko

Vienna Lager

Vídeňský sládek Anton Dreher v roce 1840 začal experimentovat se speciálním sladem dotahovaným za vyšších teplot o něco déle, což mělo za následek tmavší barvu sladu. Dnes se tento slad označuje vídeňský. Pivo z tohoto sladu bývá jantarově - měděné, až narudlé barvy, s chrakteristickou nasládlou sladovostí - sametově hebkou, s oříškovými tóny a s mírně kořeněným dozníváním. Karamelová nebo pražená vůně a chuť jsou nevhodné, stejně jako esterové tóny z kvašení. Tento pivní styl v Rakousku téměř vymizel a paradoxně se uchytil v Mexiku, ale jeho dobré uzkázky dnes produkují i americké minipivovary. Dnes se toto označení používá hlavně pro Amber/ Red Lagers, se silným sladovým tělem a nízkou hořkostí. Ve Vídeňském ležáku by měl být jen německý chmel. Obvykle se Vídeňský ležák vaří na 13° EPM, s obsahem alkoholu 5% obj..Slad: ječnýKvašení: spodníDruh: polotmavé, jinéBarva piva: 18 - 32 EBCTeplota servírování: 7 - 10°CSklenice:
Podobné styly: Amber/ Red LagerPůvod: Rakousko

Dark Lager

Obecně nazývaná skupina spodně kvašených, tmavých ležáků. Pro jeho výrobu se používají tmavé a barvící slady, které jsou při výrobě dotahovány za vysokých teplot. Obvykle má tmavý ležák nižší hořkost, je sladší, což je spojeno i s vyšší plností. V chuti se obvykle projevuje karamel, čokoláda, káva a také koření. V historii to prakticky bylo pivo ze sladu sušeného na přímém ohni, protože sušená zrna vždy ztmavla.Slad: ječný, pšeničný, jinýKvašení: spodníDruh: tmavé, jinéBarva piva: 32 - 70 EBCTeplota servírování: 7 - 10°CSklenice:
Podobné styly: Dunkel, SchwarzbierPůvod: Německo 

Light Lager

Světlé ležácké pivo s nižším obsahem alkoholu a sacharidů a tím pádem s nízkým obsahem kalorií, které se v tomto pivu hlídají ;hlavně v Americe. Při výrobě se obvykle používají náhražky sladu jako rýže, nebo kukuřice. Slabé chmelové chutě a vůně jsou v souladu s nižší sladovou chutí, slabým tělem a suchým dozníváním chuti. Obvyklý objem alkoholu se pohybuje v rozmezí 2,5 3,5% obj..Slad: ječný, jinýKvašení: spodníDruh: světléBarva piva: 4 - 6 EBCTeplota servírování: 2 - 4°CSklenice:
Původ: mezinárodní

Non Alcohol Beer

Dle české legislativy jsou to piva s obsahem alkoholu do 0,5% obj.. Vyrábí se třemi základními postupy: přerušené kvašení, použití speciálních kvasnic, odstranění alkoholu. Typická je pro ně mladinová chuť a vůně.Slad: ječný, pšeničný, jinýKvašení: spodníDruh: světlé, tmavé, polotmavé, jinéBarva piva: 4 - 44 EBCTeplota servírování: 2 - 4°CSklenice:
Podobné styly: Low Alcohol BeerPůvod: mezinárodní 

      zastoupení pro      Česko a Slovensko  nejlepší německý slad

    super kvalita za       férovou cenu   

Člověče zastav se 

Člověče zastav se

                                                                                                                                                           KONTAKT :

Telefon:  00420 704 002 357

Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky