HYBRIDNÍ KVAŠENÍ (spodní + svrchní)
Spice/ Herb Beer
Obecné označení pro svrchně i spodně kvašené pivo jakékoliv barvy, s přídavkem koření nebo bylin, případně jejich výtažků. Charakter příchutě v pivu by měl být ve vůni i chuti zřejmý, ale stále v rovnováze s pivem. Příchuť piva by měla být přirozená a neměla by naznačovat umělý produkt. Neměla by být příliš silná, aby nezakryla charakter piva.Slad: ječný, pšeničný, jinýKvašení: spodní, svrchníDruh: světlé, tmavé, polotmavé, jinéBarva piva: 6 - 60 EBCTeplota servírování: 4 - 13°CSklenice:
Podobné styly: Fruit/ Vegetable Beer, Dýňové / Pumpkin beerPůvod: mezinárodní
Fruit/ Vegetable Beer
Obecné označení pro svrchně i spodně kvašené pivo jakékoliv barvy, s přídavkem ovoce nebo zeleniny, případně jejich výtažků. Charakter příchutě v pivu by měl být ve vůni i chuti zřejmý, ale stále v rovnováze s pivem. Příchuť piva by měla být přirozená a neměla by naznačovat umělý produkt. Neměla by být příliš silná, aby nezakryla charakter piva.Slad: ječný, pšeničný, jinýKvašení: spodní, svrchníDruh: světlé, tmavé, polotmavé, jinéBarva piva: 6 - 60 EBCTeplota servírování: 4 - 10°CSklenice:
Podobné styly: Dýňové / Pumpkin beer, Spice/ Herb BeerPůvod: mezinárodní
Eisbock
Eisbock je odpovědí na ledové víno. Mimořádně silné pivo, s menším řízem, jehož síla je znásobena zmrazováním hotového piva. Odstranění ledu dodává pivu silnější koncentraci alkoholu, která se pohybuje v rozmezí od 9 do 30 % obj.. Přemražováním pivo přichází o přirozenou nasycenost, takže má žádný až slabý říz. Tento druh piva je vymezen hlavně dle jeho názvu a síly. Eisbock může být jak z ječného sladu, tak i z pšeničného sladu! Kvašení může být spodní i svrchní. Nejedná se tedy tolik o pivní styl, jako spíš o způsob výroby - přemražováním hotového piva.Slad: ječný, pšeničný, jinýKvašení: spodní, svrchníDruh: světlé, tmavé, polotmavé, jinéBarva piva: 14 - 60 EBCTeplota servírování: 10 - 13°CSklenice:
Původ: Německo
Smoked Beer
Obecně nazývané jakékoliv pivo z nakuřovaného sladu. Nakouřená piva mívají často tmavší barvu. Piva by měla vykazovat dobrou rovnováhu mezi charakterem piva a nakouřeným aroma sladu a měla by být dobře pitelná. Ostré a drsné fenoly, nebo stopy po spálenině jsou nevhodné. Rašelinou nakuřované slady jsou nevhodné a jsou určené pro jiné styly piva. Pro taková piva by mělo být použito dřevo bukové nebo jiné tvrdé dřevo (dub, javor, olše, jablko, třešeň, a jiné ovoce).Slad: ječný, pšeničný, jinýKvašení: spodní, svrchníDruh: světlé, tmavé, polotmavé, jinéBarva piva: 8 - 60 EBCTeplota servírování: 7 - 13°CSklenice:
Podobné styly: Rauchbier, RauchweizenPůvod: mezinárodní