Popis
Tyto sušené kvasnice pocházejí původně z Anglie a jsou vhodné do piv typu Porter, Ale a Stout. Bez lepku!
Obsah sáčku 11g vystačí na zakvašení až 23 litrů.
Doporučená teplota kvašení 17 - 21°C.
Postup přípravy kvasnic:
Obsah sáčku vysypte na povrch jednoho dcl převařé vody o teplotě30-35°C. Nemíchejte!
Po 15-ti minutách zamíchejte. Zchlaďte v krocích po 5-ti minutácho 10°C na zákvasnou teplotu mladiny.
Teplotní šok vyšší než 10°C může vést ke zmutování kvasnic, kešpatnému průběhu kvašení, nebo vytvoření nežádoucích chutí.
Charakteristika: Windsor je kvasinka určená především pro výrobu autentických anglických piv typu ale. Tento kmen kvasinek dává pivu jemně esterové aroma se svěžím kvasnicovým nádechem a zanechává vyšší zbytkový extrakt. Výborně se hodí pro typická anglická piva se středním obsahem alkoholu a výrazným aroma od pale ale piv až po porter.
Typ piv: ale, porter, stout