Popis
V Anglii velmi oblíbené sušené univerzální kvasnice. Mají neutrálníchuť a dobře sedimentují. Při jejich použití vynikne chuť sladu a chmelu. Jsou vhodné i do ležáckých typů piv a piv s vyššímobsahem alkoholu. Bez lepku!
Obsah sáčku 11g vystačí na zakvašení až 23 litrů mladiny.
Doporučená teplota kvašení 14 - 21°C. Dokáží ale kvasit už od 12°C
Charakteristika: pokud hledáte univerzální kvasinku, Nottingham je jasnou volbou. Hluboko prokváší a sedimentuje, umožňuje tak vyrábět široké spektrum ležáků i svrchně kvašených piv. Nottingham velmi dobře sedimentuje, produkuje neutrální aroma, které dává vyniknout přirozené vůni sladu a chmele.
Typ piv: všechny piva typu ale, stout, ležák, bock
Postup přípravy kvasnic:
Obsah sáčku vysypte na povrch jednoho dcl převařé vody o teplotě 30-35°C. Nemíchejte!
Po 15-ti minutách zamíchejte. Zchlaďte v krocích po 5-ti minutách o 10°C na zákvasnou teplotu mladiny.
Teplotní šok vyšší než 10°C může vést ke zmutování kvasnic, ke špatnému průběhu kvašení, nebo vytvoření nežádoucích chutí.