Popis
Kvasnice pocházející ze západního pobřeží USA, které používářada komerčních pivovarů na výrobu různých typů piv. Majíneutrální chuť a nechají tak dobře vyniknout charakteru sladu a chmele.
Obsah sáčku 11g na zakvašení až 23 litrů mladiny.Doporučená teplota kvašení 17 - 22°C.
Postup přípravy kvasnic:
Obsah sáčku vysypte na povrch jednoho dcl převařé vody o teplotě 30-35°C. Nemíchejte!
Po 15-ti minutách zamíchejte. Zchlaďte v krocích po 5-ti minutách o 10°C na zákvasnou teplotu mladiny.
Teplotní šok vyšší než 10°C může vést ke zmutování kvasnic, ke špatnému průběhu kvašení, nebo vytvoření nežádoucích chutí.
Charakteristika: tato kvasinka pochází ze západního pobřeží USA a je dnes masově rozšířená v amerických pivovarech všech velikostí. Pokud hledáte kvasinku, která zanechá spíše neutrální aroma a nechá tak vyniknout charakteru speciálních aromatických chmelů, zvolte určitě BRY-97.
Typ piv: piva typu American ale