Popis
Londýnské kvasinky ESB byly vybrány z knihovny kvasinek Lallemand kvůli produkci anglického typu ales.
Jsou vhodné pro extra speciální bitter, Pale Ale a další tradiční anglické pivo.
Obsah sáčku 11 g vystačí na zakvašení až 23 litrů mladiny.
Doporučená teplota kvašení 18 - 22 °C
Postup přípravy kvasnic:
Obsah sáčku vysypte na povrch jednoho dcl převařé vody o teplotě 30-35°C. Nemíchejte!
Po 15-ti minutách zamíchejte. Zchlaďte v krocích po 5-ti minutácho 10°C na zákvasnou teplotu mladiny.
Teplotní šok vyšší než 10°C může vést ke zmutování kvasnic, kešpatnému průběhu kvašení, nebo vytvoření nežádoucích chutí.
Charakteristika: pravý anglický kmen kvasinek, který rychle a spolehlivě prokváší. Je vhodný nejen pro autentické extra hořká piva typu ale, ale i pro další tradiční anglické styly. Zanechává plnější tělo a je vhodný i pro kvašení cideru.
Typy piv: extra special bitter ale, cider