Popis
Tyto vysoce kvalitní sušené kvasnice pro pšeničná piva mají původv Bavorsku. Jsou vyvinuty tak, aby piva s nimi vykvašenáodpovídala chuti německých pšeničných piv s jejich trypickýmzákalem. Bez lepku!
Obsah sáčku 11g na zakvašení až 23 litrů mladiny.
Doporučená teplota kvašení 20 - 24°C.
Postup přípravy kvasnic:
Obsah sáčku vysypte na povrch jednoho dcl převařé vody o teplotě30-35°C. Nemíchejte!
Po 15-ti minutách zamíchejte. Zchlaďte v krocích po 5-ti minutácho 10°C na zákvasnou teplotu mladiny.
Teplotní šok vyšší než 10°C může vést ke zmutování kvasnic, kešpatnému průběhu kvašení, nebo vytvoření nežádoucích chutí.
Charakteristika: tento kmen pochází z bavorského Mnichova, místa, kde se vyrábí nejznámější pšeničné speciály. Propagace a sušení těchto unikátních kvasinek jsou přizpůsobeny tak, aby kvasily pšeničná piva té nejvyšší kvality.
Typ piv: pšeničná piva